fbpx

Rólam

Vida Júlia life coach

Vida Júlia – karriercoach, szívügy projektek facilitátora, permakultúrás coach

Életutam:

Nyelvszakos bölcsészként végeztem eredetileg, és a kalandvágy meg a tudásszomj arra vitt, hogy sokmindenben kipróbáljam magam. Voltam kutató egyetemen, tanár főiskolán, szakértő minisztériumban, projektmenedzser nonprofit szervezetben, fordító, rendezvényszervező, cikkíró; ide talán ki sem fér mennyi minden. Mindegyikben találtam érdekességet, de végül kiderült, hogy az olyan szerepekben érzem igazán otthon magam, ahova érzékenység kell, figyelem, összefüggések átlátása, és embereknek tudok segíteni a fejlődésben.

Mintegy 20 éve foglalkozom önismerettel is, rengeteg módszert megtapasztaltam  -pszichodráma, bodywork, családállítás, KIP, sématerápia, autogén tréning stb.- és mindegyik által több lettem, de legjobban a coaching vitt előre. A módszerből Wiesner Edit mestercoachnál képződtem, a  Lemma Coachingnál. Mivel egyre fontosabbá vált a számomra a természethez való jó kapcsolódás megtalálása is, 2017-ben PDC (Permaculture Design Course)-t végztem Magyarországon Rakesh „Rootsman Rak” vezetésével. 

Szintén Rakeshtől tanultam szociokráciát, ami projekteknek, szervezeteknek vagy közösségeknek is segíthet egyszerre hatékonyan ÉS demokratikusan működni. 

Azóta Vágvölgyi Gusztáv Pabló vezetésével közösségi facilitátorként is végeztem és a Coachingcentrumnál karrier coach képesítést is szereztem.

Mindig fontos volt a számomra társadalmilag fontos ügyekért való munkálkodás, mintegy 6 éve a civil szférában is dolgozom projekteken.

A 2019 óta létező Zuniverzum városi ökoközösség egyik alapító tagja vagyok.

Angol és spanyol nyelven is vállalok klienseket.

Miben hiszek?

Abban, hogy az embernek nem kilépni kell a komfortzónájából, hanem megtalálni azt, azt az állapotàt, belső harmóniáját, önmagát, amiben komfortosan érzi magát a mindennapjaiban hosszútávon. Amiben úgy érzi igazán él és érdemes élni. Nem az a cél, hogy állandó boldogságban ússzunk és ne legyen már miben fejlődnünk, hanem, hogy megtaláljuk a nekünk megfelelő egyensúlyt amiből az élet gondjai már csak megbillenteni tudnak, de nem kibillenteni. Hiszek a permakultúra alapelveiben, az önmagunkkal, az emberekkel és a Földdel való törődés fontosságában és a közösségek megtartó erejében.

Milyen témák hoznak igazán lázba?

    • etikus önmegvalósítás és szívügyekért dolgozás
    • munka és magánélet egyensúlya, boldog hétköznapok,
    • jó kapcsolódás magunkhoz és másokhoz,
    • jó kapcsolódás a természethez.

Rólam mondták:

“A világjárvány első hulláma alatt jöttem rá, hogy nem azt az életet élem, amit igazán szeretnék. A karrieremben mindig biztonsági játékot játszottam, nem mertem azt a pályát választani, amit a valódi hivatásomnak éreztem, és belekényelmesedtem az első munkahelyembe. Volt bennem egy kép, hogy min szeretnék változtatni, hova szeretnék eljutni, és el is kezdtem ezen dolgozni. Hamar beláttam, hogy tele vagyok mentális blokkokkal, amik olykor leküzdhetetlennek tűnő akadályokat állítanak, és minden energiámat leszívják.

Ekkor kértem Juli segítségét, aki már az első találkozáskor elkezdte felébreszteni bennem azt a belső erőt, ami felül tud kerekedni a külső és belső akadályokon. A coaching folyamat olyan önismeretet adott, ami nemcsak a karrieremben, hanem a személyes kapcsolataimban és az életem minden más területén is pozitív változásokat hozott; magabiztosabb lettem, megtapasztaltam, milyen jó, amikor kiállok magamért, és képes lettem a félelmeim ellenére is cselekedni. Mára eljöttem a korábbi munkahelyemről, és az új szakmámban tevékenykedem, ami nagyon sok örömöt hoz a mindennapjaimba, és egyre több sikert élek meg benne. Nagyon köszönöm, Juli, nélküled nem tartanék most itt!”
 
Szakolczai Alida

“Fél éve egy baráti összejövetelen ismertem meg Julit, és mivel egy ideje gondolkoztam, hogy coach-ot fogok keresni lecsaptam a kínálkozó lehetőségre. És nagyon jól döntöttem… Ha most azt mondom, hogy sokkal sikeresebbnek érzem magam és legalább másfélszer annyi pénzt keresek, mint amikor elkezdtük, úgy, hogy még a családomra és a civil projektjeimre is több idő jut, akkor ez olcsó marketing dumának tűnik és (bár igaz), nem is ezzel a mondattal reklámoznám Julit és a coachingot. A siker és a pénz ugyanis nem a célja volt a munkánknak. A legnagyobb érték az a sok apró változás, ami bennem végbement, ahogy másként látom a világot és magamat.

Nem forgattuk fel az életemet gyökerestül; nem alapítottam startup-ot, nem léptettek előre osztályvezetőnek, sőt nem mentem el Norvégiába buszvezetőnek sem. Maradtam az ami voltam, találtam egy másik munkahelyet a szakmámban (mert amúgy is váltani akartam), viszont sikerült jól választani, jól érzem magam, ki tudok állni az elképzeléseimért, megkapom azt a megbecsülést amire vágytam és még a a számomra fontos dolgokra is marad idő – és bizton mondhatom, hogy ez leginkább a belső világom folyamatos fejlesztéséből adódik. Ehhez pedig továbbra is bármikor kaphatok segítséget Julitól, amit időről időre igénybe is veszek

Nagy örömmel írtam meg ezt az ajánlást, mert egyrészt szeretném, ha Julinak több ügyfele lenne, meg ha akár egyetlen látogató is éppen az én élményeim nyomán vágna bele a saját kis belső utazásába, már nem körmöltem hiába, mert biztosan nem bánja meg.

Te Juli, várjál… így átolvasva ezt… nem mégis írói karriert kéne kezdenem?”

Gazda Gergő

“Nehéz helyzet előtt álltam, gyorsan kellett meghozni döntést és sokat agyaltam, ami lefárasztott. Juli gyorsan rendelkezésre állt, és a beszélgetés végére nyugodt szívvel hoztam meg a döntést. Ráadásul még a döntést megnehezítő nagy életproblémámat is sikerült átbeszélni, úgyhogy utána motiváltan vágtam bele az új időszakba.”

Bajomi Anna

“Képzeld, tartom az action plant..tegnap leadtam az összes megbeszélt helyre a CV-met..egy hívott is rögtön, most jöttem az interjúról..egy másik meg behívott jövő keddre..köszönöm, h rúgtál rajtam egy igazán pozitívat:)…. Profi vagy! Engem kócsolt egy angol fickó anno..de nem volt ilyen magabiztos meg gyors asszociáló ”

S. Szilvi

“Egy alkalommal voltam csak Júliánál, nagyon elégedett voltam a munkájával. Az egész ülés alatt végig semleges kérdéseket tett fel. Úgy éreztem, hogy nem akarja befolyásolni a válaszaimat. Ez teljesen más volt, mint a korábbi pszichológusokkal kapcsolatos tapasztalataim,
akik mindig olyan kérdéseket tettek fel, amelyek sugallták a várt választ. A gyakorlatok után, amiket csináltunk jobban össze tudtam rakni a mozaikokat a fejemnen, hogy minden eddiginél összetettebb képet kapjak a kérdésről. Meg tudtam vizsgálni a helyzetet a másik fél szempontjából  is, és egy  kívülálló szempontjából is, ami mélyebb megértést adott. És minden belőlem jött!Azáltal, hogy a problémámat teljesebb kontextusban láttam különböző szempontokból, könnyedén ki tudtam találni a következő lépést a megoldás felé. Hálás vagyok Júliának, hogy egy óra alatt eljutottam idáig.
Ajánlom a vele való együttműködést mindenkinek, aki segítséget szeretne kapni, hogy tisztábban lásson a saját bonyolult ügyében.”

Székely Gergő