fbpx

Gyakori Kérdések

A coaching személyes, segítő és fejlesztő tevékenység. Ezen belül a karriercoaching a munka területére fókuszál, munkával kapcsolatos elakadásokban, célok megvalósításában nyújt támogatást. 

Bárki járhat, aki egészséges, de valamilyen munkával kapcsolatos területen elakadásokkal küzd, fejleszteni szeretné magát, vagy szeretne támogatást a céljai megvalósításához. Cél lehet például, az önmegvalósító munka megtalálása, egy vállalkozás elindítása, a hatékony és magabiztos álláskeresés.

Nem, nem olyan. Bár lehet gyógyító hatása, de a coaching nem gyógyító tevékenység és a terápiával ellentétben nem múltbéli traumák, vagy elakadások feloldására jó. A coach alapvetően mentálisan egészséges/stabil emberekkel dolgozik, akik valamilyen céljuk megvalósításához keresnek támogatást. 

Ha úgy érzed, hogy mélyebb sérülésekkel van dolgod, akkor érdemes arra megfelelő pszichológus vagy pszichiáter szakember segítségét kérni. Ha hozzám fordulsz és kiderül, hogy ilyesmire van szükséged, akkor a megfelelő szakember megkeresésében igyekszem segíteni. Előfordulhat az is, hogy egy mélyebb elakadás a közös munkánk közben derül ki, ilyenkor sincs ok aggodalomra, mert ilyenkor sem késő terápiába menni. Elképzelhető az is, hogy egy darabig egyszerre jársz hozzám és terápiába, vagy a terápiás szakasz után visszatérsz hozzám. A megfelelő megoldást veled közösen és adott esetben akár a másik szakember bevonásával dolgozzuk ki.

Igen, lehet, hogy egyedül is meg tudod oldani. Egy coach azonban már abban segít, hogy más oldalról is ránézz arra az adott helyzetre, amiben vagy, illetve ahova szeretnél eljutni. Aztán segít abban, hogy megtervezd az utat és rengeteg támogatást ad az út közben is. Így biztonságosabban és gyorsabban tudsz haladni és kevesebb az esély, hogy eltévedsz. Szóval segítségével sokkal hamarabb odaérsz ahova szeretnél és a folyamat közben is jobban érzed magad. 

A munka először a számodra megfelelő cél megtalálásával és megfogalmazásával kezdődik. Ezután olyan eszközt választok a szerszámosládikámból, ami hozzád és a célhoz a legjobban illeszkedik. Az eszköztáram rendkívül színes: dolgozom képkártyákkal, NLP-vel, tranzakcióanalízissel, művészeti eszközökkel stb. Ezek segítségével abban támogatlak, hogy a neked leginkább megfelelő megoldást találd meg.Tanácsadásra pragmatikus álláskeresési és pályázási kérdésekben számíthatsz tőlem.

Alapvetően online dolgozom, de esetenként az offline ülésre is van lehetőség. Az offline ülés feláras.