fbpx

Permakultúrás élettervezés – a zöld megoldások szerelmeseinek

69,000Ft

  • Milyen bőségeket teremtenél az életedben: önmegvalósító munkát, egy igazi otthont, egy saját kertet…?
  • Álomprojektekkel tele a padlás, de valahogy nem valósulnak meg?
  • Kipróbálnál egy a természettel nagyobb harmóniára törekvő coaching módszert?
  • Érdekelne, hogy hogyan lehet a permakultúrát az életed megtervezésére használni?

Ha valamelyik kérdésre a válaszod igen, akkor gyere és próbáld ki velem a permakultúrás élettervezést és valósítsd meg azt az életedben, amit szívből szeretnél!

Zöldeknek, civileknek 10% kedvezményt adok az árból!

 

 

Kategória:

Mit fogunk csinálni?

Az ülések alatt a design web módszerére alapozva (MacNamara, 2012 alapján) dolgozunk, ami egy önismereti illetve projekttervezési célokra is alkalmazott holisztikus tervező módszer. A folyamatot „álmodozással” azaz vízióalkotással kezdjük, majd ebből konkrét tudatos teremtő célok meghatározásával folytatjuk a számodra fontos témában.

Ezután a design web 12 fő támpontja mentén haladunk tovább, nem lineáris, hanem a kreativitásra, asszociációkra, összefüggésekre erősen építő „pókhálós” formában. A természet mintái és a permakultúra 12 tervező elve is a segítségünkre lesz. Ezáltal egy olyan egyedi akcióterv kerül a kezedbe, ami tartalmazza a célt/célokat és az odavezető lépéseket, illetve azt a „muníciót” is, amire szükség van ahhoz, hogy a lépéseket megtedd.

Az akciótervet ezután el is kezded megvalósítani és a cselekvés során kapott újabb felismerések során módosítjuk, pontosítjuk.

Végül de nem utolsósorban azzal is foglalkozunk hogyan tudod majd az akcióterv mentén folytatott cselekvést fenntartani és mit tegyél, ha azt észleled csökken a lelkesedésed, vagy mégsem jól haladnak a dolgok.

De mi az a permakultúra?

A permakultúra filozófiája szerint az ember is a természet része. Egy olyan elv és eszközrendszerről van szó, aminek az elméleti alapjait a 70-es években Bill Mollison és David Holmgren ausztrál gazdálkodók fektették le és amely a természetben zajló ökológiai folyamatokat utánozza, veszi mintául.
Bár a permakultúrát sokan csak a biogazdálkodással azonosítják, de a rendszer vezérlő elvei és eszközei ugyanúgy működnek a fenntarthatóság szélesebb értelmezésében is – például egy projekt megtervezésénél, egy közösségi társulásnál, vagy egy kisvállalkozás esetében. A permakultúra alkalmazása a saját életünkben segíthet abban, hogy jobban tudjunk magunkhoz, másokhoz és a természethez kapcsolódni; hogy meglássuk, vagy megteremtsük amire szükségünk van; hogy tudatosabban és szívből éljünk. Ezért önismereti/önfejlesztési célokra évek óta alkalmazom coaching klienseimmel és workshopokon.

Időtartam: 4x90PERC

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Permakultúrás élettervezés – a zöld megoldások szerelmeseinek” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük