fbpx
Kapcsolódj!
Permakultúrás önismereti tábor
június 09-12.

Kapcsolódj.....

önmagadhoz

Mert ez mindennek az alapja. Magadhoz kapcsolódni önszeretet és nem önzés. Ha jól tudsz magadhoz kapcsolódni, akkor tudod mire van szükséged, akkor nő az önbizalmad, tudod merre haladj, ahhoz, hogy boldog légy és meg is fogod tenni a lépéseket. Hogyan lehet ez? Gyere el és meglátod!

másokhoz

Mert egy ember sem külön sziget. Ha fejlesztjük a kapcsolódási képességünket, akkor könnyebben lehet több/tartalmasabb és kölcsönösségen alapuló kapcsolatunk, vagy egy igazán jó párkapcsolatunk. Akkor könnyebben tudunk egy közösséget létrehozni, vagy egy már létezőhöz csatlakozni. Ha úgy érzed ez témád, akkor gyere el és találkozz jó fej emberekkel és fejlődj ebben a tábor támogató közösségében!

a természethez

Mert mi is a része vagyunk. Csak el kell kezdeni közeledni és máris érezzük, ahogy tölt. Hogyan lehet ezt jól megélni akár városi emberként? Ez is a fókuszunkban lesz.
"Kimentem a vadonba mert tudatosan akartam élni, maradéktalanul ki akartam szívni az élet velejét..., hogy ne a halálom óráján döbbenjek rá, hogy nem éltem". H.D. Thoreau

Gyakran vagy magányos, vagy kimerült, esetleg bizonytalan? Nem vagy egyedül!

A modern ember sokféle elidegenedéssel küzd, eltávolodtunk magunktól és a szükségleteinktől (testi, lelki, szellemi) másoktól (közeli és távoli barátok, rokonok, társ, közösségek) és a természettől (pazaroljuk az erőforrásait, nincs jelen a zöld az életünkben, műanyag kaját eszünk stb.) Így nem csoda, hogy nem érezzük jól magunkat a bőrünkben vagy a mindennapjainkban, nem élvezzük a kapcsolatainkat vagy magányosak vagyunk, vagy csak úgy általában nem azt az életet éljük, amire vágyunk és ami jó lenne nekünk.

Most rászánjuk az időnket, hogy ezen változtassunk. A  csütörtök délutántól vasárnap délutánig tartó program során mindezeket elkezdjük magunkban megfigyelni és átfordítani, helyre tenni, átkapcsolni, csoportos önismereti, permakultúrás és coaching módszerek, játékok segítségével jó hangulatban, jó társaságban. Helyszínünk a Mecsekben, Kisújbányán egy csodálatos helyen lesz az erdő közepén, egy patak partján. Az önismereti programot kiegészítjük kirándulással, erdőfürdővel és közös esti programokkal, úgy mint pizzasütés, tábortűznél éneklés, faluséta. Közben egészséges ételeket fogyasztunk és jó levegőt szívunk magunkba, a telefonunkat pedig félretesszük, hiszen szerencsére úgy sem lesz térerő.

PROGRAM

június 09. – csütörtök

14 órától érkezhetsz, frissítő uzsonnával és házi citromfű limonádéval, teával, kávéval várunk. A program 16 órakor kezdődik. 

Délután: Csoportfoglalkozás – ismerkedés, megérkezés a térbe. Mi a permakultúra és mi köze az önismerethez? Az ember, mint a természet része? Igen!

Este: Közös vacsora és naplemente séta a faluban

június 10. – péntek

Délelőtt: Csoportfoglalkozás – Én és én meg az Irén. Mélyebb igazságok magamról és másokról. Én és az életem a természet tükrében. 
Délután: Vezetett, kényelmes tempójú séta Óbányára, vacsora a helyi büfében (megkóstolhatod a helyi specialitásnak számító sült pisztrángot!)
Este: tábortűz, szalonnasütés, borozgatás / limonádézás, kötetlen beszélgetés és játék.

június 11. – szombat

Délelőtt: Csoportfoglalkozás – Merj nagyot álmodni. Vágyak, célok, jövő és minden, ami segít odajutni.
Délután: Erdőfürdő – relaxáció és kikapcsolódás gyönyörű természeti környezetben
Este: Pizzasütés kemencében

június 12. – vasárnap

Délelőtt: Csoportfoglalkozás – Az akadály mint álruhás segítő. Mit fogok ezentúl másképp csinálni, hogy az életem jó irányba haladjon?
Délután: Táborzárás, elbúcsúzás

Elutazás 15 órától. 

A csoportvezetőről

Az önismereti munkát vezeti Vida Júlia, life coach – életviteli tanácsadó, szívügy projektek facilitátora, önismereti tréner, permakultúrás coach. 

“Mintegy 20 éves önismereti utam természetes módon vezetett oda, hogy 2017-ben elvégeztem a life coach képzést Wiesner Editnél. Ugyanebben az évben végeztem a PDC-t, azaz a permakultúra tervezői kurzust Rakesh “Rootsman” Rak-nál és hogy hogy nem a két módszer és filozófia összefonódott bennem és ennek gyümölcse lett a permakultúrás élettervezés nevű szolgáltatásom, amelyet csoportos és egyéni formában is igénybe vehetnek klienseim. A Kapcsolódj! – permakultúrás önismereti tábornak azonban nem a tervezés lesz az alapja, hanem a magunkhoz a másokhoz és a természethez való kapcsolódási képességünk fejlesztése, ami sok esetben még a tervezés vagy a cselekvés előtt jó ha történik, más esetekben pedig segít a már eldöntött terveink megvalósításában, vagy az utunk melletti kitartásban.” 

Vida Júlia life coach

A helyszínről és a házigazdákról

A természetben levés jó ideje fontos számomra, tábori résztvevőként ismerkedtem meg helyszínünkkel Kisújbányával is.

A parányi – körülbelül 20 állandó lakossal rendelkező -, erdő mélyén megbúvó falu Magyarország egy rejtett gyöngyszeme: a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet közepén, az Országos Kék Túra útvonalán található.

Itt nincs térerő, se wifi, cserébe viszont van madárdal, vízcsobogás, tücsökciripelés és nyugalom.

Két csodálatos természetrajongó, táncos és kreatív házigazdánk Miszori Krisztián és Livits Réka várnak majd itt minket szeretettel. Krisztián kenyeret süt majd a számunkra, valamint segít az erdőben és a faluban eligazodásban és az erdőfürdőt is ő tartja majd. Réka a reggeli jógázás vezetését vállalta és ő irányítja majd a közös pizzasütést is.

Gyakorlati részletek

Készülj fel egy kis tábori nosztalgia-élményre! Szállásunk egy háromépületes komplexum, melyben két-, három- és hatágyas szobák is találhatók. Beosztáskor igyekszünk igényeiteknek eleget tenni 🙂 Majdnem minden szobához tartozik külön fürdőszoba, a berendezés egyszerű, étkezésre a közös konyhában vagy a szabadban kerül sor. A tábor helyszíne Szabó András vendégháza, címe: Kisújbánya 25.

 • A tábor étkezése nagyrészt húsmentes lesz. Speciális igényeidet (glutén-, tejérzékenység, vegán stb.) jelentkezéskor jelezd! Változatos reggelivel készülünk, ebédre leves és főétel, vacsorára kencék, saláták várhatók. Szünetben kávé, tea, süti. Óbányai kirándulásunk során kipróbálhatjátok a helyi különlegességnek számító sült pisztrángot. 
 • Az ételeket Krasznai Beatrix készíti majd számunkra.
 • Kisújbánya Pécs közelében található, autóval erdei utakon közelíthető meg. Az utazás egyénileg történik, de Budapestről szívesen szervezünk telekocsit. Tömegközlekedéssel Mecseknádasd, Óbánya, illetve Magyaregregy falukba jár busz. Ezekre a helyekre ki tudunk érted jönni autóval! Jelentkezést követően részletes útleírással és információkkal szolgálunk. 

Június 09-én csütörtökön 14 órától várunk titeket sok szeretettel és egy kis uzsonnával. A program 16 órakor kezdődik. Június 12-én, vasárnap 15 órakor zárjuk a programot.  

 Mindkettőre az a válaszom, hogy inkább ne, mert elvihetik a fókuszunkat fontos pillanatokban. De ha nem tudod sehogy sem megoldani négylábú barátod felügyeletét a négy napra, akkor írj nekünk és kitalálunk valami megoldást.

Nincs bizony, és térerő sincs! Készülj fel négy nap elszakadásra a modern technika vívmányaitól, értesítsd családtagjaid, ismerőseid, hogy ezekben a napokban nem leszel elérhető. A szállásunkon van vezetékes telefon, így nem leszel teljesen elzárva a világtól.

Koránkelő

ha május 1-ig jelentkezel
FT 67000
 • program
 • szállás 3 éjszakára
 • étkezés - reggeli, ebéd, vacsora és a szünetekben egészséges nasi, tea, kávé
Népszerű

Később ébredő

ha május 15-ig jelentkezel
FT 72000
 • program
 • szállás 3 éjszakára
 • étkezés-reggeli, ebéd, vacsora és a szünetekben egészséges nasi, tea, kávé

Spontán

ha június 08-ig jelentkezel
Ft 75000
 • program
 • szállás 3 éjszakára
 • étkezés- reggeli, ebéd, vacsora és a szünetekben egészséges nasi, tea, kávé